Leírás és Paraméterek
Gazdag magnéziumban, A-vitaminban és folsavban!
Ezen kívül még tartalmaz szénhidrátot, zsírt és fehérjét, valamint kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, B1-, B2- és C-vitamint, niacint. Használják gyógynövényként, ugyanis serkenti a májműködést, az anyagcserét, és segíti az emésztést. Gyulladáscsökkentő, élénkítő és hashajtó hatású. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Tudományos kutatások támasztják alá, hogy kedvezően hat a vastagbél mikroflórájának egészséges összetételére és élettani szerepére. Rákepidemiológiai vizsgálatok pedig bizonyítják, hogy csökkenti a vastagbél rákosodásának általános kockázatát.
Elkészítés:
Hideg vízben feltesszük főzni a kávét. Figyeljünk rá gyakran, mert hajlamos a kifutásra! Forástól számítva 3-4 percig főzzük, majd a tüzet elzárva 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Xilittel ízesítve máris fogyasztható kávéként, vagy felesben tejjel higítva, tejeskávét kapunk.
Kiszerelés | 200 g |
oszlop | 100-1-85 |